W poniedziałek – 21.10.2024r. – uczniowie klasy 2TL, pod opieką Pań: Katarzyny Szawczak i Agnieszki Piórkowskiej uczestniczyli w wycieczce zawodoznawczej do Frosta Sp. z o.o. w Bydgoszczy.
Uczniowie z zachowaniem warunków sanitarnych, po krótkim szkoleniu bhp, dzięki ogromnej wiedzy i zaangażowaniu Panów: Michała Pokornieckiego i Pawła Poeplau, zapoznali się z procesem produkcji i magazynowania zakładu.
Podczas wycieczki mogli zobaczyć jak w praktyce wyglądają procesy magazynowe związane z przyjęciem towaru, jego składowaniem, kompletacją i wysyłką.
Uczniowie mieli możliwość zaobserwowania w rozbudowanej floty samojezdnych wózków widłowych, gdyż wszystkie procesy magazynowe w Firmie są zautomatyzowane. Odwiedzili: dział kontroli jakości, a także pomieszczenia, w których wykonywana jest praca biurowa związana z funkcjonowaniem obiektu.
Zauważyli, że Firma Frosta dba o każdy, najdrobniejszy szczegół produkcji, troszcząc się o wszystkie jej etapy i aspekty m.in.: warzywa zamraża tuż po zbiorach, regularnie audytuje swoich dostawców i ogranicza emisję CO2 do atmosfery. W swojej polityce Firma stosuje filozofię 100% naturalnego smaku, co oznacza m.in., że zarówno dania gotowe, jak i pojedyncze składniki nie zawierają dodatków do żywności, barwników czy też skrobi niemodyfikowanych chemicznie.
Na zakończenie spotkania czekała na przyszłych logistyków niespodzianka – wspaniały poczęstunek z wyrobów spółki Frosta. Mieli więc możliwość sensorycznie poczuć to co widzieli na linii produkcyjnej.
Pełni wrażeń i interesujących pomysłów na przyszłość zakończyli wycieczkę, bardzo dziękując za wspaniałe przyjęcie!